lørdag den 20. september 2014

Etablering af butik i Priorgården - Fredning af Amtsrådhuset

Dagbladet d. 20.9.14

Samme dag en artikel om etableringsudgifter til Butikken i Priorgården :

»En mikroovn til 5000 lyder godt nok dyrt«

Af Anne-Mette Skaanning, skaa@bergske.dk
Lørdag den 20. september 2014, 06:00

Kommunal butik er en god idé, men udgifterne til etableringen må ikke løbe løbsk, lyder kritikken.

Udsigten til at den kommunale butik, som skal skabe meningsfuld beskæftigelse for folk med nedsat funktionsevne på Torvet i Ringkøbing, har bred politisk opbakning. Men da butikken forleden skulle endeligt godkendes af byrådet, var der enkelte kritikpunkter.
Viceborgmester Kristian Andersen har nemlig dykket ned i bilagene og konstateret, at etableringsudgifterne på 700.000 kroner ser lige lovligt ødsle ud.
»Projektet er rigtig godt, og jeg ved godt, at jeg bliver beskyldt for at hænge mig i detaljer, men når jeg falder over, at man vil købe en mikroovn til 5000 kroner, to skriveborde og to kontorskole til 20.000 kroner, så synes jeg godt nok, det lyder dyrt,« siger han.
Heller ikke udsigten til at hyre rengøringshjælp for 40.000 kroner om året, er han tilfreds med. Han mener, at det er en passende opgave for de kommende »ansatte«, som jo netop skal have meningsfyldte opgaver.
Viceborgmesteren bliver bakket op af Fjordlistens Jan Holm Rasmussen.
»Jeg er faldet over, at man vil bruge 208.000 kroner på køkkeninventar, men der skal slet ikke laves mad. Og så der sat 16-17 procent af til uforudsete udgifter. Har man et særligt budget til den slags, så kan man være helt sikker på, at udgifterne nok skal komme,« fastslår han.
Formand for social- og sundhedsudvalget Karsten Sørensen (S) forsikrer, at der ikke bliver sløset med økonomien i projektet.
»Der er afsat et rammebeløb og lavet et overslag. Det betyder ikke, at der nødvendig vis bliver købt en mikroovn til 5000 kroner. Jeg har stor tillid til, at der bliver købt fornuftigt ind, men der bliver selvfølgelig holdt øje med udgifterne. Og overskydende penge vil ryge tilbage i kommunekassen,« understreger formanden.
Den kommende butik skulle egentlig have ligget i det gamle amtsrådhus, men da det formentlig skal huse ansatte fra Landbobanken i fremtiden, er der nu lavet en aftale om at leje Priorgårdens stueetage af banken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar