onsdag den 24. september 2014

Hans Wiese : Jeg - og mange andre - græmmedes


Det gamle Rådhus på Torvet


Af Hans Wiese, Onsdag den 24. september 2014
Jeg - og mange andre - græmmedes ved læsningen af Dagbladet Ringkøbing-Skjern lørdag morgen.

Avisen havde opsnappet, at der var noget nyt i gære omkring vores fælles klenodie af en bygning - »Det Gamle Rådhus« på Torvet i Ringkøbing, som borgmesteren gennem lang tid har følt som en klods om benet og derfor gerne vil have lejet ud til Ringkjøbing Landbobank.

Områdets lokalplan forbyder placering af bl. a. bankvirksomhed i ejendommens stueetage uden byrådets helt særlige tilladelse.
Formålet med lokalplanen - som jeg selv var med til at vedtage i 2002 - er at sikre at der er liv og forretninger i den centrale bykerne.
Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur vil rejse fredningssag for at sikre ejendommen mod ind- og udvendig vandalisme og ødelæggelse af en væsentlig kulturarv.

Min græmmelse går først og fremmest på borgmesterens arrogante bemærkning om, at han har noteret sig henvendelsen fra Landsforeningen, samt at det iflg. ham ikke får kommunen til at ændre planerne om udlejning og godkendelse af en ombygning af Det Gl. Rådhus.
Det er lidt trist, at kommunens førstemand er så arrogant overfor en Landsforening, som af Kulturstyrelsen er bemyndiget til at rejse fredningssager, og at han samtidig har så lidt forståelse for værdien af at sikre en markant kulturhistorisk bygning med en så markant central beliggenhed i Ringkøbing, og som tidligere har fungeret som turistkontor for de mange tilrejsende, der kommer for at se den gamle smukke bykerne og med mulighed for at kunne se den indvendige del af det gamle rådhus.

Det værste af det hele er næsten, at henvendelsen fra Landsforeningen har været »hemmeligholdt« fra den blev modtaget i kommunen den 6. september til den 18. sept. hvor Dagbladet via Bevaringsforeningen blev bekendt med henvendelsen til kommunen.

Så vidt jeg ved, skal man hver dag på kommunens hjemmeside kunne orientere sig om alle henvendelser til kommunen, men det er ikke sket i dette tilfælde - hvorfor mon ???

Var det meningen, at sagen skulle luskes igennem, og hvad med borgerinddragelsen som kommunen ellers bryster sig meget af? 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar