lørdag den 19. september 2015

Bevaring af bygningskultur betaler sig - Dagbladet har fået øje på Realdanias undersøgelse

Vort fælles skatkammer
Forvandlingsbilleder på Dagbladet hjemmeside - klik her 

Dagbladet har fået øje på Realdanias undersøgelse og i en artikel i dagens avis - under overkskriften "En velbevaret handelsby er guld værd"  refererer de undersøgelsen, som fastslår, at fredede og bevaringsværdige kulturmiljøer rummer en betydelig økonomisk merværdi i forhold til den jævne bygningsmasse  - og at de skaber både en god økonomi og job.

Både når artiklens forfatter Anne-Mette Skaanning spørger hos formand for teknik- og miljø, Ole Kamp og hos Sebastian Schaper, den nyudnævnte direktør for Ringkøbing Fjord turisme er der enighed om at samme effekt ses af Ringkøbings bevarede kulturmiljø.
Turisme direktøren kan også løfte sløret for, at man arbejder på pakke-tilbud til turisterne hvor byvandring er en del af indholdet. 

Læs om undersøgelsen på Bygningskultur Danmarks hjemmeside 

"Vi kommer ikke til at rive byhuse ned foreløbig"

Artiklen fortsætter inde i avisen hvor Ole Kamp, som har været med til at give tilladelserne til nedrivningen af den gamle Borger- og Realskole og fjernelse af deklarationen på Amtsrådhuset, uddyber sine synspunkter.Byrådspolitiker Ole Kamp tror stadig, at Bybevaring forvandler byer til museer - 


På Realdanias hjemmeside findes den oprindelige pressemeddelelse fra marts måned 
med resultaterne af undersøgelsen - læs den her

På samme side er det et link til en læse-let-udgave af analysen - "VORT FÆLLES SKATKAMMER"


Ingen kommentarer:

Send en kommentar