lørdag den 15. august 2015

Amtsrådhuset bringes på Byrådets dagsorden på næste byrådsmøde 18. august

Bevar Ringkøbing Bymidte stiller spørgsmål til udlejningen af Amtsrådhuset til Landbobanken på næste byrådsmøde d. 18. august kl 16.

Peter Christian Hvistendahl har indsendt følgende spørgsmål :

SPØRGETID på Byrådsmødet den 18. august 2015 – spørgsmål til borgmesterRingkøbing-Skjern kommuneVed Fjorden 66950  RingkøbingMail: viden.strategi@rksk.dk cc: Borgmester Iver Enevoldsen. Mail: iver.enevoldsen@rksk.dk Nedenstående korte og præcise spørgsmål af almen interesse for borgerne angående Amtsrådhuset på Torvet i Ringkøbing bedes besvaret af borgmesteren i ”Spørgetiden” kl. 16 på Byrådsmødet den 18. august 2015: 1.  Hvornår træder lejemålet ifølge underskrevet lejekontrakt (lejer: Ringkjøbing Landbobank A/S  -     udlejer: Ringkøbing-Skjern kommune) i kraft?   
2.  Er lejemålet tidsbegrænset? Hvis ja, hvilke begrænsninger?  
3.  Hvilke opsigelsesvilkår gælder for parterne?  
4.  Overtages lejemålet med eller uden nogen form for løsøre?, idet bemærkes, at alene tilstedeværende arkitekttegnet møblement samt PH-lamper angiveligt kan værdisættes til kr. ½ - 1million.  
5.  Har Ringkøbing-Skjern museum fået ret til at udtage de ting, som museet måtte ønske? Er oversigtsliste udarbejdet?  
6. Kan der gives oplysning om lejens størrelse samt depositum? Både ved et ja og et nej ønskes begrundelse.  
7. Har kommunen tilbudt, udbudt eller forhandlet med eventuel interesserede lejere? 
8. Hvorledes er Region Midtjyllands forventning, citat: ”at i som kommune er nærmest til at varetage og beskytte de kulturelle værdier, der er forbundet med ejendommen” fra Region Midtjyllands skrivelse til kommunen af 28. april 2014 kommet til udtryk i lejekontrakten?  
9. Med hvilken reel begrundelse har Ringkøbing-Skjern kommune afslået anmodning om aktindsigt i den underskrevne lejekontrakt? 

 Efter min opfattelse er de stillede spørgsmål i overensstemmelse med ”Retningslinjer for spørgetid forbindelse med byrådsmøder”.  
Jeg henviser til Økonomi- og Erhvervsudvalgets referater samt offentliggjorte bilag fra maj 2014 til dato. Jeg vil være til stede i Byrådssalen i spørgetiden. 10.08.2015  
Spørger: Peder Christian Hvistendahl

Spørgsmålene vil blive besvaret i starten af mødet og punktet er optaget på Byrådets dagsorden af Jan Holm Ramussen, Fjordlisten :

Dagsorden: 18. august 2015 kl. 16:00

Byrådssalen, Rådhuset, Ved Fjorden 6, Ringkøbing
Byrådet

1: Spørgsmål til Byrådet

Sagsnr: 15-030809
Sagsfremstilling
Spørgsmål stillet af:
Peder Christian Hvistendahl

Besvares af:
Borgmester Iver Enevoldsen
  1. Hvornår træder lejemålet ifølge underskrevet lejekontrakt (lejer: Ringkjøbing Landbobank A/S - udlejer: Ringkøbing-Skjern kommune) i kraft? 
  2. Er lejemålet tidsbegrænset? Hvis ja, hvilke begrænsninger? 
  3. Hvilke opsigelsesvilkår gælder for parterne? 
  4. Overtages lejemålet med eller uden nogen form for løsøre?, idet bemærkes, at alene tilstedeværende arkitekttegnet møblement samt PH-lamper angiveligt kan værdisættes til kr. ½ - 1 million. 
  5. Har Ringkøbing-Skjern museum fået ret til at udtage de ting, som museet måtte ønske? Er oversigtsliste udarbejdet? 
  6. Kan der gives oplysning om lejens størrelse samt depositum? Både ved et ja og et nej ønskes begrundelse. 
  7. Har kommunen tilbudt, udbudt eller forhandlet med andre eventuel interesserede lejere? 
  8. Hvorledes er Region Midtjyllands forventning, citat: "at i som kommune er nærmest til at varetage og beskytte de kulturelle værdier, der er forbundet med ejendommen" fra region Midtjyllands skrivelse til kommunen af 28. april 2014 kommet til udtryk i lejekontrakten? 
  9. Med hvilken reel begrundelse har Ringkøbing-Skjern kommune afslået anmodning om aktindsigt i den underskrevne lejekontrakt?
Spørgsmål stillet af:
Arkitekt MAA Ditlev Palm

Besvares af:
Borgmester Iver Enevoldsen.
  • Hvorledes har Ringkøbing-Skjern kommune aktivt sikret, - og hvorledes vil det fremover aktivt sikres, at nedrivningen af den tidligere Borger- og Realskole, Kirkepladsen 1, 6950 Ringkøbing, - forløber i overensstemmelse med de af kommunen givne tilladelser og i overensstemmelse med gældende lovgivning, regler og vedtægter mv. ?  
Bilag
Ingen bilag.
Beslutning
Jan Holm Rasmussen, Fjordlisten udtaler til Dagbladet at Byrådet er holdt udenfor i denne sag :Dagbladet har talt med en ekspert, der mener at RkSk er på tynd is ved at mørklægge lejekontrakten : 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar