onsdag den 19. august 2015

Kolde kontanter knuser kulturhistorisk klenodie - Jørn Verner Stendorf i læserbrev
Kolde kontanter knuser kulturhistorisk klenodie

Af Jørn Verner Stendorf, Stadiløvej 25, Stadilø, Ringkøbing.
Onsdag den 19. august 2015, 11:00

Det er normalt sensuelle smukke kvinder, der rumsterer i mine drømme om natten.

Det er normalt sensuelle smukke kvinder, der rumsterer i mine drømme om natten.
Det kan derfor forekomme som et mareridt, at hele to mænd sniger sig ind i en drøm. Den ene endda i en stramtsiddende lyserød trikot, og den anden med en 10-4-kasket på hovedet.
Men det blev en fantastisk drøm. Trikotmanden var nemlig Landbobankens administrerende direktør John Fisker, og kasketmanden var Jens Lykke Kjeldsen, der som bekendt er formand for denne banks bestyrelse.

Et stort banner

I min drøm stod de to på scenen på Torvet i Ringkøbing, der for et par uger siden rummede en start i forbindelse med cykelløbet »Danmark Rundt på gulvet«. John Fisker var den lokale cykelhelt, der sekunderet af Jens Lykke Kjeldsen, skulle forsøge at træde sig til en etapesejr.
Direkte TV og andre medier var naturligvis på pletten, klar til at høre hvilke forventninger, de to havde til cykelløbet. Pludselig skete noget helt uventet på scenen. Et sus gik gennem publikum, da et stort banner blev blotlagt på scenen.

Flammeskrift

På det stod der med flammeskrift: »Kolde kontanter knuser kulturhistorisk klenodie«. Og det var her trikotmanden sprang ud som en trold af en æske, da han benyttede dette historiske øjeblik med direkte TV til at råbe: »Ringkjøbing Landbobank vil alligevel ikke være med til at overtage og maltraktere denne historiske nabobygning, som blandt andet rummede amtsrådet. Kolde kontanter skal ikke knuse dette kulturhistoriske klenodie. Så vi trækker os øjeblikkeligt fra dette projekt i respekt for, at vi skal bevare og kæle for vores købstad, der nu gennem 600 år har været Vestjyllands omdrejningspunkt«.

Kovending

Tilskuerne måbede over Fiskers kovending. Nuvel, penge hverken lugter eller sviner i Landbobanken, men alligevel. Blandt tilskuerne var borgmester Iver Enevoldsen (V), der mildt sagt lignede en hvidkalket væg i ansigtet.
Han støttede sig til en rollator. Han stod der sammen med resten af kommunalbestyrelsen, der uanset politisk observans jo fremstår med mundkurv i denne sag, hvor der allerede er kommunal kontrakt på, at Landbobanken kan overtage bygningen.
Der var dog endnu mere krudt i bøssen fra scenen, og Jens Lykke Kjeldsen høstede et bragende bifald, da han sagde: »Iver du skal vide og sande, at dit forsøg på at ødelægge vores by og især bymidte vil blive imødegået på alle tænkelige måder. Du er kommet til vores by med 10-4-toget. Du er gennemskuet, for du vil ikke noget godt for Ringkøbing og de historiske værdier, vi har. Dem vil vi værne om nu og i al fremtid. Her fisker du ikke flere stemmer«.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar